
Een Kinderfavoriet in de Keuken!
Loempia's zijn niet alleen overheerlijk, maar ook leuk om samen met de kinderen te maken. Deze knapperige lekkernijen zitten boordevol smaak. Het beste van alles is dat ze snel te maken zijn en de kinderen kunnen helpen bij het maken. Zowel mijn zoon als dochter vinden ze heerlijk en helpen bij mee om ze te maken.
Ingrediënten:
- 1 pak Filodeegvellen
- 400 gram verse spinazie, gewassen en gehakt
- 1 sjalot of ui
- 1 ei
- 1 pak of pot fetakaas
- 1 eetlepel olijfolie
- Sesamzaadjes
- Zout en peper naar smaak
- Bakpapier
Instructies:
Stap 1: Vulling voorbereiden
Begin met het voorbereiden van de vulling. Verhit de olie in een pan en snij de sjalot fijn. Voeg de Sjarlot toe aan de olie. Bak deze kort tot ze geurig zijn, voeg dan de spinazie toe en roerbak tot deze geslonken is. Laat de vulling afkoelen in een vergiet. Als het de spinazie is afgekoeld knijp je deze uit. Het is belangrijk zoveel mogelijk vocht uit het mengsel te verwijderen. Leg het uitgeknepen mengsel in een bak en voeg hier de fetakaas aan toe. Verkruimel de feta in je handen. Voeg naar smaak nog zout en peper toe.
Stap 2: Loempia's vouwen
Neem een loempiavel en leg het op een snijplank. Schep een paar eetlepel van de spinazievulling in het midden van het vel. Vouw de onderkant over de vulling en vouw vervolgens de zijkanten naar binnen. Rol de loempia strak op en gebruik een beetje water/ei om de randen te verzegelen. Leg de gerolde loempia’s op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk de loempia’s met ei en bestrooi ze daarna met sesamzaadjes.
Stap 3: Bak de loempia’s
Bak de loempia’s in de oven op 180- 200 graden tot ze goudbruin zijn. Haal ze dan uit de oven en serveer ze. Let op voor kleine kinderen moet je iets langer wachten, daar de inhoud erg heet is.
Deze spinazie loempia's zijn niet alleen een smakelijke traktatie, maar ook een geweldige manier om samen met je kinderen quality time door te brengen in de keuken.
Reactie plaatsen
Reacties